Skip to content
Menu

Bezoek OT-Industries aan Prewin Meeting in Birmingham is een groot succes

De internationale ambities van OT-Industries hebben vorige week tastbare vorm gekregen. De 46e Prewin Meeting in Birmingham stond voor ‘staalbeleving’ van de hoogste graad. Niet alleen kregen wij in woord, beeld en in de praktijk de nieuwste ontwikkelingen te zien, maar ook hebben wij tal van nieuwe nationale en internationale contacten opgedaan.

Met specialisten van toonaangevende bedrijven uit heel Europa zaten wij vanaf de eerste minuut op het puntje van onze stoelen. Aanwezig waren vertegenwoordigers van onder meer het Zwitserse Hitachi Zosen Inova, het Duitse Clyde Bergemann, het Italiaanse Brianza Energia Ambiente S. p. A. en het Zweeds-Zwitserse Asea Brown Boveri (ABB).

De foto’s geven een beeld van de conferentiezaal en onze presentatie die doorlopend op de eerste dag getoond werd. Aan het bod kwamen  praktische ervaringen en technologische vernieuwingen. Om op dat laatste wat dieper in te haken: het ging vooral over innovaties die leiden tot een schonere werkwijze richting het eindresultaat en voor de verwerking van de restproducten.

De tweede dag was net zo inspirerend: we bezochten een afvalcentrale die nog maar een jaar oud is (zie ook de foto’s). Deze ‘energy from waste’ centrale is door Hitachi ingericht met de modernste technologieën en daardoor in staat om op grote schaal energie op te wekken. Slijtvast staal speelt in dit productieproces een grote rol. Nu wij gezien hebben wat er mondiaal gebeurt en hoe dat gebeurt weten we het helemaal zeker: we  hebben de kennis en expertise in huis om hierin een (bescheiden) rol in te kunnen spelen.