Skip to content
Menu

De geheime schatkamer van OT Industries

Ja, ze kenden OT Industries van naam en ze waren wel eens langs ons pand gereden maar dat wij zulk hoogstaand technologisch werk leveren… Nee, dat hadden de leden van ondernemersvereniging Agribusinessclub uit de regio Noord-Holland Noord niet verwacht. ,,Wat hoogwaardig technologisch werk maken jullie”, was een veelgehoorde reactie vorige week woensdag (20 maart) toen wij 21 ondernemers ontvingen. 

De ‘geheime schatkamer’ die voor hen werd geopend leidde tot verwondering, bewondering én nieuwe mogelijkheden. ,,Als wij eerder hadden geweten dat dit toplaswerk werd gemaakt in onze eigen regio, dan hadden wij al lang geleden contact opgenomen of jullie aanbevolen bij één van onze relaties in de agrarische sector”, was een open doekje dat operationeel directeur  Pieter Staats ook meerdere keren kreeg te horen.

Feit is dat OT Industries de horizon aan het verbreden is. Dit houdt aan de ene kant in dat wij onze werkzaamheden voor Tata Steel alsmaar aan het uitbreiden zijn. Inmiddels voeren wij opdrachten uit voor alle geledingen en afdelingen van de technische tak van het staalbedrijf. Kroonjuweel in dat opzicht is de 2,5 meter brede, 4,5 meter lange en 2 meter diepe koelerkamer die wij in 2022 mochten bouwen.

Echter, aan de andere kant zijn wij onze portefeuille in de regio en dan met name voor agrarische bedrijven aan het uitbreiden. Het bezoek vorige week woensdag paste naadloos in die visie. De leden van de Agribusinessclub werden ontvangen met koffie en taart waarna ze een presentatie kregen over wat OT Industries allemaal doet. Daarna volgde een rondleiding door de werkplaats waar ze zagen hoe wij tot eindresultaten komen en hoe dat eruitziet. De informatie over de verschillende hardheden van de materialen, de mogelijke lastechnieken, de eindresultaten en vooral ook de professionele wijze hoe wij daartoe komen: het deed ogen openen.